De Westfriese Beursvloer

Twee weken geleden stond ik op de Westfriese Beursvloer in het kantoor van de Rabobank in Zwaagdijk. Het was de negende keer dat dit evenement werd georganiseerd en volgens mij zijn er elk jaar weer meer deelnemers.
Het idee van de Westfriese Beursvloer is dat maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar met gesloten beurs kunnen helpen. In die zin dat de organisaties vaak volop hulp kunnen gebruiken op het gebied van kennis en kunde, mankracht, klussen en middelen en materialen. En veel bedrijven willen best meer doen op het gebied van MVO. De organisaties kunnen van tevoren hun vraag indienen, terwijl bedrijven hun aanbod aanmelden. Tijdens de Beursvloer konden in één uur alle matches worden gemaakt. Leuk was dat er ter plekke nieuwe aanbiedingen werden gedaan, omdat je in gesprek met elkaar toch op andere ideeën komt.

Westfriese beursvloer, huiskamer van enkhuizen, enkhuizen, mvoDe Huiskamer van Enkhuizen

Een paar jaar geleden heb ik ook meegedaan aan de Westfriese Beursvloer en nu ik mijn doorstart heb gemaakt vond ik het leuk om meteen goed van start te gaan. Na de opening, mét klap op de gong, werd ik meteen benaderd door Marjan van de Huiskamer van Enkhuizen. Dit is een initiatief voor mensen die zelfstandig wonen, maar die wel wat activiteiten en gezelschap kunnen gebruiken. Ze kunnen naar de Huiskamer, in het centrum van Enkhuizen, komen of thuis worden begeleid. Voor elke cliënt is er maatwerk. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren zorg professionals. De bezoekers krijgen aandacht, liefde en zorg in een veilige en persoonlijke omgeving. Om de Huiskamer van Enkhuizen beter op de kaart te zetten, wilden Marjan en haar collega Petra ondersteuning rondom marketing communicatie. En daar ga ik hen bij helpen. In ruil daarvoor geven zij me wat naamsbekendheid. Dat is fijn, maar ik vind het vooral leuk om hen te helpen.

Kinderkledingbank, westfriese beursvloer, kkb, mvo, stede broec

Kinderkledingbank Stede Broec

Vervolgens stapten twee dames van Kinderkledingbank Stede Broec op me af. Oprichter Anisa Stelloo kende ik al. In het verleden heb ik namelijk al eerder een tekst voor hen gemaakt. En omdat ze daar toen zo blij mee waren, hebben ze me wederom gevraagd een algemene tekst te maken die ze voor meerdere doeleinden kunnen inzetten.  In ruil voor naamsbekendheid. Zeker omdat ik deze organisatie al kende, vind ik het leuk om hen weer te helpen.

 

 

 

Dorpskerk Opperdoes, opperdoezer ronde, maatschappelijke beursvloer, beursvloer wf

Stichting Dorpskerk Opperdoes

En toen bleef het rustig aan mijn tafeltje. Ik had zelf echter nog de oproep gezien van Stichting Dorpskerk Opperdoes, die volgende zomer het Opperdoezer Ronde Oogstfeest organiseren. Ze hebben volop ondersteuning nodig bij de organisatie. Ook op het gebied van communicatie. Ik ben een groot voorstander van Streekproducten. En de Opperdoezer Ronde is echt de lekkerste aardappel die er is als je het mij vraagt. Dus ik heb de organisatie zelf opgezocht en op de valreep met hen nog een leuke match gesloten. In ruil voor mijn werk mag ik het Oogstfeest meebeleven. Tegen die tijd zal ik er zeker over schrijven.

Met de dames van de Huiskamer heb ik al een afspraak. De anderen volgen binnenkort. Ik heb er zin in! Volgend jaar ben ik er weer bij, dan in Schouwburg het Park in Hoorn!

Meer weten over de Westfriese Beursvloer? Bezoek de website van het Vrijwilligerspunt!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat